The Things Network – Realiseer TheThingsNetwork in Friesland zodat iedereen toegang krijgt tot innovatieve oplossingen op het gebied van Internet of Things. Het TheThingsNetwork is gebaseerd op LoRaWAN technologie, een lange afstand netwerk wat zo’n 3 tot 15 km bereik heeft op een gateway (toegangspunt) en is aangesloten op TheThingsNetwork.

TheThingsNetwork is een opensource crowdfunded netwerk wat momenteel wereldwijd wordt opgestart. Amsterdam en Groningen zijn al heel ver en wij vinden dat Friesland niet moet achterblijven.

Doe mee via onze Part-Up: The ThingsNetwork Friesland  Met dit netwerk realiseren we de infrastructuur. Simpel gezegd zorgen we dat de weg er komt te liggen. Daarna kunnen er nieuwe diensten worden gerealiseerd. Wil je weten of je tuin voldoende vochtig is, of wil je de locatie van je fiets weten? Bouw een eenvoudige sensor en de data kan via het TheThingsNetwork worden verzonden naar bijvoorbeeld je telefoon. Een gateway heeft een bereik van zo’n 3 tot 10 km. Voor Sneek en Bolsward hebben we via de kickstarter campagne twee gateways besteld. In theorie is hiermee al dekking in Sneek en Bolsward gerealiseerd als deze medio juli 2016 worden geleverd. We zoeken nu meer enthousiaste deelnemers die een gateway willen aanschaffen en plaatsen.